Zeearenden broeden in Nationaal Park De Biesbosch

In het natuurgebied de Biesbosch broedt een tweede paar zeearenden. Daarmee komt het totale aantal van deze roofvogels in de Biesbosch op negen.
Boswachter Jacques van der Neut van Staatsbosbeheer maakte zondag in het radioprogramma Vroege Vogels bekend dat het tweede paartje zeearenden jongen heeft.
Na eeuwenlang te zijn weggeweest, broedt de soort sinds 2006 weer in Nederland. Er zijn nu vier natuurgebieden waar de zeearend broedt: de Oostvaardersplassen, de Biesbosch, het Lauwersmeer en het Roggebotzand. ”Maar het is nu voor het eerst dat er in één natuurgebied twee paren broeden”, aldus Vroege Vogels. ”De vogels brachten dit jaar in totaal vier jongen groot, die op punt staan om uit te vliegen.”

Indrukwekkend

In de Biesbosch broedt de zeearend sinds 2012. Voor het eerst broedde er ook een koppel aan de Zuidhollandse kant, vlakbij Dordrecht.
Boswachter Thomas van der Es: ”Er zitten op dit moment maar liefst negen verschillende zeearenden binnen de grenzen van Nationaal Park de Biesbosch. Het gaat over twee volwassen paartjes, vier eerstejaars vogels en een tweedejaars vrouwtje.”
Zijn collega Van der Neut: ”Wij zijn als boswachters bijzonder blij dat we nu twee broedparen van de zeearend in de Biesbosch hebben. De vogels zijn zo indrukwekkend, iedere keer weer.”

Door: ANP

Kom en spot deze prachtige vogels vanuit een sloep. Te huur per halve en hele dag. reserveer nu op www.biesbosch-sloepenverhuur.nl

 

.